Waarom we vandaag nog milieuvriendelijker moeten worden

Er zijn veel discussies die op dagelijkse basis gevoerd worden. Veel van de discussies zijn eindeloos, maar dat betekent niet dat zij niet zinvol zijn. Zo wordt er al langere tijd gesproken over de wereld die wij achterlaten voor de volgende generaties. Wanneer wij doorgaan op de manier waarop wij nu te werk gaan, zal er weinig wereld overblijven voor onze kleinkinderen. We zijn namelijk druk met het opgebruiken van de natuurlijke bronnen, zoals de fossiele brandstoffen, maar ook het oerwoud. Stapje voor stapje zijn we ons bewust geworden van wat we aan het doen zijn, maar nu is het tijd om echt actie te ondernemen.

Er zijn namelijk steeds meer tekenen dat we problemen aan het veroorzaken zijn. De uitstoot is veel te hoog, de kwaliteit van de lucht verslechtert en wanneer we zo verder gaan, is er straks weinig oerwoud dat we nog kunnen kappen. We moeten milieuvriendelijker te werk gaan en bij voorkeur moeten we daar vandaag nog mee beginnen. Niet alleen omdat het beter is voor de natuur en de wereld, maar ook omdat het belangrijk is voor onze portemonnee. De mogelijkheden zijn er namelijk wel degelijk, we moeten er alleen meer gebruik van gaan maken.

Wat gebeurt er als we op deze manier doorgaan? Het is een vraag die vaak gesteld wordt, maar helaas is het niet mogelijk om hier een antwoord op te geven. Wat we weten is dat de situatie de afgelopen jaren flink verslechterd is, maar we weten niet wat de toekomst zal brengen. We kunnen wel voorspellingen doen. Veel experts zeggen dat de mensheid zijn eigen graf graaft. Andere wetenschappers zeggen dat de natuur zich aan zal passen aan de nieuwe omstandigheden, maar het is maar net de vraag in hoeverre de natuur zich aan kan passen aan de nieuwe situatie.

Waarom gokken?

Het is niet zinnig of verstandig om de proef op de gok te nemen. We weten dat onze acties slecht zijn voor de wereld om ons heen en we weten dat we op zoek moeten naar alternatieven. Hiermee kun je gewoon vanuit huis beginnen, zoals we op deze website beschreven hebben. Het kunnen kleine stapjes zijn die zorgen voor een groot resultaat. Tegelijkertijd moeten we kritisch op zoek gaan naar oplossingen. Wat kunnen we meer met de zonne-energie doen, waar liggen de oplossingen voor de problemen binnen de waterkracht en hoe kunnen we nog meer met de bio-energie doen? Ook hier geldt dat de kleine stapjes en aanpassingen al kunnen zorgen voor een groot resultaat op de langere termijn, als er maar iemand is die de eerste stappen wil zetten en hiermee het succes aan kan tonen naar de rest van de wereld.


No images found!
Try some other hashtag or username

Easy Facebook Feed error:

Error validating application. Application has been deleted.

Easy Facebook Feed error:

Error validating application. Application has been deleted.